Наши проекты:

Про знаменитості

Джузеппе Торнаторе: біографія


Джузеппе Торнаторе біографія, фото, розповіді - італійський кінорежисер, сценарист і продюсер
-

італійський кінорежисер, сценарист і продюсер

Біографія

Народився 27 травня 1956 року в Багерія біля Палермо на Сицилії. У 16 років захопився акторською грою і театром, керував постановками творів Луїджі Піранделло і Едуардо де Філіппо. У кіно дебютував документальним фільмом «Етнічні меншини Сицилії» (Le minoranze etniche in Sicilia), який отримав приз фестивалю в Салерно. До виходу його першого повнометражного фільму «Каморріст» у 1986 році працював на італійському телебаченні, знімаючи документальні фільми та передачі. Фільм Камморіст був високо оцінений глядачами та критиками, а також нагороджений Срібною стрічкою Національного синдикату кіножурналістів Італії за кращу режисуру. У 1988 році виходить у світ фільм «Новий кінотеатр" Парадізо "», який отримав безліч нагород (у тому числі премію Оскар як кращий іноземний фільм), забезпечивши Торнаторе майбутнє всесвітньо відомого режисера.

У Торнаторе знімалися Білл Нанн, Жак Перрен, Жерар Депардьє, Роман Поланскі, Серджіо Кастеллітто, Тім Рот, Філіп Нуаре, Моніка Белуччі, Ксенія Раппопорт.

Фільмографія

Режисер

  • 1986 - Каморріст /Il Camorrista
  • 1998 - Легенда про піаніста /La leggenda del pianista sull'oceano
  • 1989 - Новий кінотеатр «Парадізо» /Nuovo Cinema Paradiso
  • 1990 - У всіх все в порядку /Stanno tutti bene
  • 1994 - Чистий формальність /Una pura formalita
  • 1991 - Особливо по неділях /La domenica specialmente
  • 2009 - Баарія /Baaria - La porta del vento
  • 2000 - Малена /Mal?na
  • 2006 - Незнайомка /La Sconosciuta
  • 1995 - Фабрика зірок /L'uomo delle stelle

Сценарист

Комментарии

Сайт: Википедия