Наши проекты:

Про знаменитості

Брайан Феррі: биография


Звинувачення у симпатіях до нацизму

У березні 2007 року в газетах з'явилися повідомлення про те, що Феррі називає свою лондонську студію «фюрербункере». В інтерв'ю німецькій газетіWelt am Sonntag, співак захоплено відгукнувся про фільми Лені Ріфеншталь і будівлях Альберта Шпеєра. Пішли протести єврейських організацій і заклики до Marks & Spencer розірвати з ним контракт. «Нехай собі займається співом і утримується від образливих коментарів такого роду. Будь-яке вихваляння нацистського режиму неприпустимо для євреїв », - заявив лорд Джаннер. 17 квітня 2007 Брайан Феррі приніс свої вибачення, пояснивши, що ці зауваження були зроблені виключно в контексті історії мистецтва. Він заявив, що вважає «нацистський режим і його принципи хибними і огидними». Виступаючи у програмі «Stina» шведського телебачення 28 квітня 2007, Феррі заявив, що ніколи не називав свою студію «фюрербункере» і знову повторив, що в газетному інтерв'ю говорив виключно про мистецтво, а не про нацизм взагалі. 14 травня з'явилися чутки, що Marks and Spencer розірвали контракт з Феррі з ідеологічних причин, але представник компанії пояснив, що у співака закінчився контракт, і що для них нормально змінювати модель після двох сезонів. 29 червня Daily Mirror принесла вибачення за свою статтю від 16 квітня, визнавши, що твердження про те, що «... містер Феррі вихваляв нацизм» не відповідало дійсності.

Додаткові факти

  • Протягом багатьох років Феррі співпрацював з фешн-дизайнером Ентоні Прайсом (нині відомим власником бутіка на Кінгс-роуд) і брав у нього консультації з питань іміджу та дизайну. Ніки Хаслам одного разу, коментуючи «рок-н-ролльность» Феррі, помітила, що він, «замість того, щоб розгромити номер готелю, скоріше, займеться його декоруванням».
  • Феррі і члени його сім'ї зазнали серйозне потрясіння, коли в грудні 2000 року на борту літака British Airways, що летів до Кенії, хтось Пол Мукойні, психічно неврівноважений молодик, увірвався в кабіну пілотів. Поки його намагалися знешкодити, літак пролетів у вільному штопорі близько трьох кілометрів, перш ніж пілоти зуміли вирівняти курс і благополучно його посадити.

Дискографія

Альбоми (Roxy Music)

  • Avalon(1982)
  • Stranded(1973)
  • Manifesto(1979)
  • Roxy Music(1972)
  • For Your Pleasure(1973)
  • Siren(1975)
  • Country Life(1974)
  • Flesh and Blood(1980)

Сольні альбоми

  • These Foolish Things(жовтень 1973, UK # 5)
  • Let 's Stick Together(сентябрь1976, UK # 19, US # 160)
  • Olympia(26 жовтня 2010, UK # 19, US # 71)
  • B?te Noire(жовтень 1987, UK # 9, US # 63)
  • Frantic(18 травня 2002, UK # 6, US # 189)
  • Mamouna(5 вересня 1994, UK # 11, US # 94)
  • Taxi (Квітень 1993, UK # 2, US # 79)
  • In Your Mind(февральсен1977, UK # 5, US # 126, Aust. # 1)
  • Boys and Girls(май1985, UK # 1, US # 63)
  • Dylanesque(5 березня 2007, UK # 5, US # 117)
  • As Time Goes By(15 жовтня 1999, UK # 16 , US # 199)
  • The Bride Stripped Bare(апрель1978, UK # 13, US # 159)
  • Another Time, Another Place(іюль1974, UK # 4)
Сайт: Википедия