Наши проекты:

Про знаменитості

Рекс Харрісон: біографія


Рекс Харрісон біографія, фото, розповіді - англійський актор театру і кіно, володар премії «Оскар» за головну роль у фільмі «Моя прекрасна леді»
-

англійський актор театру і кіно, володар премії «Оскар» за головну роль у фільмі «Моя прекрасна леді»

Біографія

Рекс Харрісон народився в Хьютон, (графство Мерсісайд в Північно-Західної Англії, Великобританія), навчався в Ліверпулі, де і вийшов вперше на сцену. Під час Другої Світової війни служив у ВПС, закінчивши війну у званні лейтенанта льотного.

Був одружений шість разів, від першої і другої дружин (Ліллі Палмер) народилися сини. Третя дружина актора, британська актриса Кей Кендалл, померла від раку в 1959 році. З 1962 по 1971 був одружений на актрисі Рейчел Робертс, яка не змогла пережити їх розлучення і через 10 років наклала на себе руки.

Фільмографія

  • 1962 - Щасливі злодії / Happy Thieves , The ... Jimmy Bourne
  • 1940 - Нічний потяг у Мюнхен / Night Train to Munich ... Gus Bennett
  • 1938 - Тротуари Лондона / Sidewalks of London ... Harley Prentiss
  • 1955 - Відданий чоловік / Constant Husband, The ... William Egerton
  • 1979 - Ашанті / Ashanti ... Brian Walker
  • 1946 - Анна і король Сіаму / Anna and the King of Siam ... King Mongkut
  • 1977 - Принц і жебрак / Crossed Swords ... The Duke of Norfolk
  • 1946 - Спільне подорож / Journey Together ... Guest, в титрах не вказаний
  • 1937 - Буря у склянці води / Storm in a Teacup ... Frank Burdon
  • 1952 - Ліжко / Four Poster, The ... John Edwards
  • 1960 - Полуночное мереживо / Midnight Lace ... Anthony 'Tony 'Preston
  • 1978 - Діамант «Шалімар» / Shalimar ... Sir John Locksley
  • 1938 - Цитадель / Citadel, The ... Dr. Lawford
  • 1967 - Горщик меду / Honey Pot, The ... Cecil Sheridan Fox
  • 1958 - Дебютантка мимоволі / Reluctant Debutante, The ... Jimmy Broadbent
  • 1965 - Агонія і екстаз / Agony and the Ecstasy, The ... Pope Julius II
  • 1969 - Сходи / Staircase ... Charles Dyer
  • 1941 - Майор Барбара / Major Barbara ... Adolphus Cusins ??
  • 1945 - Веселе привид / Blithe Spirit ... Charles Condomine
  • 1979 - П'ятий мушкетер / Fifth Musketeer, The Colbert ...
  • 1967 - Доктор Дуліттл / Doctor Dolittle ... Dr. John Dolittle
  • 1982 - Час вмирати / A Time to Die ... Van Osten
  • 1964 - Жовтий роллс-ройс / Yellow Rolls-Royce, The ... The Marquess of Frinton
  • 1963 - Клеопатра /Cleopatra... Юлій Цезар
  • 1964 - Моя прекрасна леді /My Fair LadyProfessor Henry Higgins
  • 1954 - Річард Левине Серце / King Richard and the Crusaders ... Saladin
  • 1986 - Анастасія , або таємниця Анни /Anastasia: The Mystery Of Anna
  • 1948 - Тільки ваш / Unfaithfully Yours ... Sir Alfred De Carter
  • 1947 - Привид і місіс Мьюр / Ghost and Mrs. Muir, The ... Capt. Daniel Gregg

Премії та нагороди

  • 1963 рік - номінація на премію «Оскар» за кращу чоловічу роль, за роль у фільмі «Клеопатра»;
  • 1965 рік - Премія «Золотий глобус» за кращу чоловічу роль - комедія або мюзикл за роль у фільмі «Моя прекрасна леді»;
  • 1964 рік - номінація на премію BAFTA за кращу чоловічу роль, за роль у фільмі «Моя прекрасна леді».
  • 1964 рік - Премія «Оскар» за кращу чоловічу роль за роль у фільмі «Моя прекрасна леді»;

Комментарии

Сайт: Википедия