Наши проекты:

Про знаменитості

Уолтер Хілл: біографія


Уолтер Хілл біографія, фото, розповіді - видатний американський кінорежисер і сценарист, відомий, зокрема, відродженням жанру вестерну
-

видатний американський кінорежисер і сценарист, відомий, зокрема, відродженням жанру вестерну

Біографія

Уолтер Хілл народився 10 січня 1942 на Лонг-Біч (штат Каліфорнія, США). Вища освіта (спеціальність історія Америки) отримав в університеті штату Мічиган.

У великому кіно дебютував в якості сценариста картини «Hickey & Boggs» (1972). Три роки по тому на екрани кінотеатрів виходить і його перша режисерська робота драматичний екшн «Вуличний боєць» (1975), події в якому розгортаються в період Великої депресії. Після виходу в прокат цієї картини про Уолтер заговорили, як про один із найбільш багатообіцяючих голлівудських режисерів і сценаристів.

Кращі роботи Хілла в якості режисера: «Поєдинок» (1978), «скачуть здалеку» (1980), «48 годин» (1982), «Червона спека» (1988), «Красунчик Джонні» (1989), «Джеронімо: Американська легенда» (1993), «Герой - одинак» (1996). Крім того разом з Річардом Доннером і Робертом Земекісом «створив» культовий телевізійний серіал «Байки зі склепу» (1989-1996). Останньою роботою Уолтера Хілла в кіно як режисер стала відверто слабка кримінальна драма «Обговоренню не підлягає» (2002), після чого була ще одна робота на телебаченні - досить успішний вестерн «Broken Trail», номінувався на премію «Золотий Глобус» у трьох номінаціях .

Як один зі сценаристів взяв участь у створенні культових картин «Чужі» (1986) і «Чужий 3» (1992) та багатьох інших, менш відомих.

У голлівудській тусовці відомий не тільки як режисер і сценарист, але і як один з найбільш комерційно успішних продюсерів. На продюсерському терені надзвичайно успішно стартував ще в 1979 році, виступивши в якості одного з продюсерів в своєму власному досить успішному фільмі «Воїни» і культовій картині Рідлі Скотта «Чужий». Потім були ще п'ять частин незмінно популярної історії про інопланетних монстрів: «Чужі» (1986), «Чужий 3» (1992), «Чужий 4: Воскресіння» (1997), «Чужий проти Хижака» (2004) і «Чужі проти Хижака : Реквієм »(2007).

Незважаючи на те, що багато картин режисера користуються успіхом у глядачів, кінокритики відносяться до творчості Уолтера досить прохолодно, що можливо пов'язано з його прихильністю до не дуже популярним у кінокритиків жанрам жахів і екшна.

Взяв участь у написанні сценарію кримінальної драми «The Warriors», вихід якої в прокат запланований на 2010 рік. Це остання на сьогоднішній день робота Уолтера Хілла.

Фільмографія

Режисерські роботи

  • 1989 - Інші сорок вісім годин /Another 48 Hrs.
  • 2000 - Супернова (фільм) /Supernova
  • 1985 - Мільйони Брюстера /Brewster's Millions
  • 1996 - Герой-одинак ??/Last Man Standing
  • 1995 - Дикий Білл /Wild Bill
  • 1982 - Сорок вісім годин /48 Hrs.
  • 1989 - Красунчик Джонні /Johnny Handsome
  • 1981 - Південний комфорт /Southern Comfort
  • 2006 - /Broken Trail
  • 1987 - Всі запобіжні заходи /Extreme Prejudice
  • 1992 - Чужа територія /Trespass
  • 1980 - скачуть здалеку /Long Riders
  • 1979 - Воїни /The Warriors
  • 1997 - /Perversions of Science
  • 1984 - Вулиці у вогні /Streets of Fire
  • 2002 - Обговоренню не підлягає /Undisputed
  • 1986 - Перехрестя /Crossroads
  • 1993 - Джеронімо: Американська легенда /Geronimo: An American Legend
  • 2000 - /The Prophecy
  • 2004 - /Deadwood
  • 1988 - Червона спека /Red Heat
  • 1975 - Вуличний боєць /Hard Times
  • 1978 - Водій /The Driver

Сценарії

  • 1994 - /Getaway
  • 1972 - /Magnum Heat
  • 1973 - Втеча /Getaway
  • 1992 - /Alien ?(У співавторстві з Девідом Гіллер)

Комментарии

Сайт: Википедия