Наши проекты:

Про знаменитості

Омар Шаріф: біографія


Омар Шаріф біографія, фото, розповіді - видатний єгипетський, голлівудський актор
-

видатний єгипетський, голлівудський актор

Біографія

Омар Шаріф народився під ім'ям Мішель Демітра Шальхуб 10 квітня 1932 в Олександрії, Єгипет. Народився християнином, але змінив ім'я і релігію, щоб одружитися на актрисі Фатен хаммамом. Його батько, Ліванський іммігрант Джозеф Шальхуб, був торговцем лісом, а мати, Клара Шальхуб, була єгиптянкою лівано-палестинського походження. Омар Шариф закінчив Коледж Вікторії в Олександрії, а потім Каїрський університет з дипломом з математики та фізики. Після цього він працював зі своїм батьком у лесоторговле. Їхній бізнес йшов погано, особливо після того, як вони вклали велику суму у відновлення використання папірусу в побуті.

У 1953 році він почав кар'єру актора, зігравши свою першу роль - в єгипетському фільмі «Сліпуче сонце», потім грав ще в багатьох єгипетських фільмах. Його перший англомовний фільм - «Лоуренс Аравійський», в якому він грав шерифа Алі. За цю роль він номінувався на премію «Оскар» за кращу роль другого плану та отримав світову популярність. У 1965 році він зіграв головну роль у фільмі «Доктор Живаго» за романом Бориса Пастернака. У 1968 році виконав роль кронпринца Рудольфа в романтичній драмі Теренса Янга «Майерлінг». У 1969 році роль бандита Джона Колорадо у вестерні «Золото Маккенни».

Шаріф - завзятий гравець в бридж, завсідник іподромів. Разом з Чарльзом Горіння вів колонку мосту в «Чикаго Трибюн». У 2002 р. актор повернувся із США до Єгипту.

зіграв одну з головних ролей у фільмі «Майрік» Омару Шаріфу, за зйомки у фільмі заборонений в'їзд до Туреччини.

Фільмографія

  • 1966 - Маки - це теж квіти /Op?ration opium (The Poppies Are Also Flowers)
  • 1971 - Зломщики / "le Casse" - комісар поліції Авель Захарія
  • 1955 - Наші кращі дні /Our Best Days-Ахмед
  • 1992 - Вулиця Параді, будинок 588 /588, rue Paradis
  • 1991 - Північні спогади /Memories of midnight/ Костянтин Деміріс
  • 2008 - 10 000 років до нашої ери -оповідач
  • 1956 - Власниця Ліванського замку /La Ch?telaine du Liban
  • 1981 - Зелений лід /Green Ice
  • 1979 - Ашанті /Принц Хассан
  • 1967 - Ніч генералів /The Night of the Generals
  • 1964 - Падіння Римської імперії /The Fall Of The Roman Empire
  • 1964 - Жовтий Ролс-Ройс /La Rolls-Royce jaune
  • 1969 - Золото Маккенни /Mackenna's Gold, "Че "/" Сhe "
  • 1979 - О.н.а. /S * H ??* E
  • 1973 - Таємничий острів / L '?le myst?rieuse
  • 1962 - Лоуренс Аравійський /Lawrence Of Arabia
  • 1988 - Біси /Les Poss?d?s
  • 1954 - Сліпуче сонце /The Blazing Sun-Ахмед
  • 2005 - Імперія Святого Петра
  • 1965 - Доктор Живаго /Doctor Zhivago
  • 1999 - Тринадцятий воїн
  • 1968 - Смішне дівча /Funny Girl
  • 1980 - Божественний пес /Oh, Heavenly Dog!
  • 2003 - Мсьє Ібрагім і квіти Корану / Monsieur Ibrahim et les fleurs du Coran
  • 1968 - Майерлінг
  • 1991 - Де правосуддя безсиле /Beyond Justice
  • 1992 - Місіс Ерріс їде в Париж /Mrs. 'Arris Goes To Paris
  • 2002 - Піраміда: За гранню уяви
  • 1965 - Чингісхан /Genghis Khan
  • 1979 - Кровні узи /Bloodline
  • 1991 - Майрік /Mayrig; реж. Анрі Верней
  • 1980 - Балтиморському куля /The Baltimore Bullet
  • 2004 - Ідальго
  • 1954 - Сахарський диявол /Devil of the Sahara
  • 1980 - Палац насолод /Pleasure Palace
  • 1983 - Далекі шатри /The Far Pavilions
  • 1974 - Джаггернаут /Juggernaut
  • 1986 - Гарем /Harem
  • 1984 - Абсолютно секретно! /Top Secret!
  • 1986 - Анастасія: Загадка Ганни /Anastasia: The Mystery Of Anna

Комментарии

Сайт: Википедия