Наши проекты:

Про знаменитості

Бахром Якубов: біографія


Бахром Якубов біографія, фото, розповіді - узбецький кінорежисер
-

узбецький кінорежисер

Біографія

Закінчив акторський факультет Ташкентського театрально-художнього інституту імені А. Н. Островського. Працював асистентом режисера на студіях «Узбекфільм» і «Узбектелефільм». Займався зйомкою документальних фільмів.

Фільмографія

Режисер

  • 2006 - Ромео і Джульєтта /Romeo va Jul'etta
  • 1989 - Щоденник молодого письменника (дебютний короткометражний художній фільм)
  • 2009 - Колючка (Заноза) /Zirapcha
  • 2007 - Відплата
  • 2007 - Зумрад і Кіммат /Zumrad va Qimmat
  • 2005 - Мільйон для щастя /Baxt uchun million
  • 2004 - Сарвіноз /Sarvinoz
  • 2000 - Фатіма і Зухра /Fotima va Zuhra(перший повнометражний фільм Бахрома Якубова)
  • 2006 - Согдіана /Sug `diyona
  • 2008 - Суперневестка /Super kelinchak
  • 2005 - Сарвіноз 2 /Sarvinoz 2
  • 2008 - Підкидьок /Tashlandiq
  • 2009 - Наречений напрокат /Ichkuyov

Сценарист

  • 2008 - Підкидьок /Tashlandiq(з Євгенією Палеховой)
  • 2005 - Мільйон для щастя /Baxt uchun millionУлугбек Зуфаровим)
  • 2004 - Сарвіноз /Sarvinoz, (брав участь з Шаім Бутаевим)
  • 2006 - Согдіана /Sug `diyona(з Євгенією Палеховой)
  • 2007 - Зумрад і Кіммат /Zumrad va QimmatЕркін Хушвактовим і Валерієм Гусєвим)
  • 2000 - Фатіма і Зухра /Fotima va ZuhraУлугбек Зуфаровим)
  • 2009 - Наречений напрокат /Ichkuyov, (брав участь з Євгенією Палеховой)
  • 2008 - Суперневестка /Super kelinchak(з Євгенією Палеховой)

Скандал

Бахром Якубов і актриса Діана Ягофарова, яка зіграла головну роль в картині цього режисера «Суперневестка», стали об'єктами скандалу, пов'язаного з поширеним в Інтернеті відеороликом за участю двох схожих на них осіб, які займалися сексом. Справжність ролика офіційно не підтверджена і відкидається його передбачуваними учасниками. Тим не менше, для режисера цей відеоролик спричинив негативні наслідки, такі як бойкот прем'єри - відбулася 6 серпня 2009 року в Ташкентському Палаці мистецтв імені Алішера Навої - більшістю запрошених кінематографістів, включаючи режисера цього фільму та акторів, і заборона показу в Узбекистані фільму «Колючка» , головну роль в якому знову зіграла Діана.

Цікаві факти

У фільмах Бахрома Якубова зіграли ролі узбецькі співачки:ШахзодатаСогдіана;Севінч Мумінова, знялася у фільмі «Мільйон для щастя»; співак у стилі «реп»Шахрієр, який знявся у фільмі «Підкидьок».

Комментарии

Сайт: Википедия