Наши проекты:

Про знаменитості

Нед Томас Бітті: біографія


Нед Томас Бітті біографія, фото, розповіді - американський актор театру і кіно
День народження 06 липня 1937

американський актор театру і кіно

Біографія

Нед Бітті народився в сім'ї Маргарет Фортні Бітті і Чарльза Вільяма Бітті, ріс із сестрою Мері Маргарет. У дитинстві заробляв гроші, виступаючи з вокальним квартетом в церквах і перукарень. Дебют на театральній сцені відбувся в дев'ятнадцять років. Він відвідував коледж при Трансільванському університеті, але вища освіта не отримав. У середині 1960-х став актором у театрі Луісвіль, потім працював у театрах Вашингтона і Х'юстона.

Перший художній фільм за участю Бітті вийшов в 1972 році - це був трилер «Позбавлення», де Бітті зіграв разом з Джоном війтом і Бертом Рейнольдсом. Найбільш помітні роботи Бітті в кіно: «Нешвілл», «Телемережа», «Супермен», «Великий кайф», «Руді». У перших трьох сезонах серіалу «Забійний відділ» зіграв детектива Стенлі Боландера, самого досвідченого і літнього співробітника відділу. У 2001 році він повернувся на театральну сцену, продовжуючи зніматися в кіно.

Бітті був одружений чотири рази, від різних шлюбів у нього вісім дітей (шість синів і дві дочки).

Вибрана фільмографія

  • 1998 - Його гра /He Got Game
  • 1990 - Непотоплювані /Going Under
  • 2010 - Історія іграшок-3 /Toy Story 3
  • 1994 - Реплікатор /Replikator
  • 1978 - Супермен /Superman
  • 1990 - Капітан Америка /Captain America
  • 1993-1995 - Забійний відділ /Homicide: Life on the Street-детектив Стенлі Боландер
  • 1988 - Перемикаючи канали /Switching Channels
  • 1973 - Злодій, який прийшов на обід /The Thief Who Came to Dinner
  • 1980 - Супермен-2 /Superman II
  • 1990 - Трагедія польоту 103 : Погляд зсередини /Tragedy of Flight 103: The Inside Story
  • 1988 - Тіні в бурю /Shadows in the Storm
  • 1982 - Іграшка /The Toy
  • 1994 - Вбивства на радіо /Radioland Murders
  • 1976 - Телемережа /Network
  • 1973 - Останній американський герой /The Last American Hero
  • 1979 - 1941 /1941
  • 1987 - Великий кайф /The Big Easy
  • 1972 - Життя і часи судді Роя Біна /The Life and Times of Judge Roy Bean
  • 1989 - Великий Джон
  • 2007 - Війна Чарлі Вілсона /Charlie Wilson's War
  • 1999 - Довічно! /Life
  • 1976 - Вся президентська рать /All the President's Men
  • 2007 - Стрілець /Shooter
  • 1992 - Прелюдія до поцілунку /Prelude to a Kiss
  • 2007 - Ескорт для дам /The Walker
  • 2002 - Грім у штанях /Thunderpants
  • 2007 - CSI Місце злочину /CSI: Crime Scene Investigation
  • 1975 - Башта смерті /The Deadly Tower
  • 1991 - Почуйте мою пісню /Hear My Song
  • 1989 - Помста пастора /Ministry of Vengeance
  • 1976 - Срібна стріла /Silver Streak
  • 1995 - Права справа /Just Cause
  • 1993 - Руді /Rudy
  • 1972 - Позбавлення /Deliverance
  • 1977 - Той, що виганяє диявола-2 /Exorcist II: The Heretic
  • 1990 - Той, що виганяє наново /Repossessed
  • 1975 - Нешвілл /Nashville

Пр імечанія


Комментарии

Сайт: Википедия