Наши проекты:

Про знаменитості

Паоло і Вітторіо Тавіані: біографія


Паоло і Вітторіо Тавіані біографія, фото, розповіді - італійські кінорежисери і сценаристи

італійські кінорежисери і сценаристи

Біографія

Паоло і Вітторіо Тавіані народилися відповідно 20 вересня 1929 і 8 жовтня 1931 року в Сан-Мініато. Брати починали як організатори кіноклубів у Пізі та Римі. У кінематограф прийшли з 1952 року, взявши участь в роботі над фільмом «Суперництво». Пізніше з Валентино Орсіні зняли кілька короткометражних документальних фільмів.

Перші художні фільми Тавіані - «Людина, яку потрібно знищити» (Un Uomo Da Bruciare, 1962) і «Шлюбне беззаконня» (I Fuorilegge Del Matrimonio, 1963) розповідали про проблему сицилійської мафії.

У 1977 році брати поставили фільм «Батько-господар» за автобіографічній книзі професора-лінгвіста Гавін Ледда про життя хлопчика, який у віці 7 років пішов у гори пасти овець. Він повернувся тільки через 10 років, весь цей час він не бачив людей. Кинувши виклик батьку-господарю, молодий чоловік вирушає в місто, де вступає до школи, а потім в університет, і стає професором. Картина отримала «Золоту пальмову гілку» Каннського кінофестивалю.

У 1982 році Тавіані зняли фільм-притчу «Ніч святого Лоренцо" про італійських селян з Тоскани, які в останні дні Другої світової війни вирушили назустріч військам-союзникам (американському десанту), але потрапили в засідку місцевих фашистів. Фільм був удостоєний Срібної пальмової гілки Каннського кінофестивалю і номінований на премію «Оскар».

Фільмографія

  • 1987 - «Доброго ранку, Вавилон» /Good morning Babilonia
  • 1982 - "Ніч святого Лоренцо" /La notte di San Lorenzo
  • 1963 - /I fuorilegge del matrimonio
  • 1977 - «Батько-господар» /Padre padrone
  • 2001 - /Resurrezione(«Воскресіння», за романом Льва Толстого)
  • 1984 - «Хаос» /Kaos
  • 1962 - /Un uomo da bruciare(Людина , якого треба знищити, спільно з В. Орсіні)
  • 1993 - «Флореаль» /Fiorile
  • 1967 - /I sovversivi
  • 1969 - /Sotto il segno dello scorpione
  • 1990 - «І світло в темряві світить» /Il sole anche di notte(вільна екранізація повісті Льва Толстого «Отець Сергій»)
  • 1973 - /San Michele aveva un gallo
  • 1954 - /San Miniato luglio '44
  • 1979 - /Il prato
  • 1974 - /Allonsanfan
  • 2004 - /Luisa Sanfelice(за романом Олександра Дюма)
  • 1998 - /Tu ridi(за творами Луїджі Піранделло)
  • 1996 - /Le affinit? elettive(за романом Гете «Виборче спорідненість» )
  • 2007 - «Гніздо жайворонка» /La Masseria delle allodole

Нагороди

  • «Золота пальмова гілка »Канського кінофестивалю 1977 року за фільм« Батько-хазяїн ».
  • Головний приз журі Каннського кінофестивалю 1982 року і номінація на« Золоту пальмову гілку »за фільм« Ніч святого Лоренцо ".

Комментарии

Сайт: Википедия