Наши проекты:

Про знаменитості

Наталя Борисівна Васильєва: біографія


Наталя Борисівна Васильєва біографія, фото, розповіді - кінохудожник-постановник, художник по костюмах
29 січня 1936 - 02 лютого 2001

кінохудожник-постановник, художник по костюмах

Біографія

Народилася 29 січня 1936 р. у Ленінграді. У 1962 р. закінчила факультет живопису Інституту живопису, скульптури та архітектури імені І. Ю. Рєпіна (майстерня М. Бобишева). Працювала художником по костюмах та художником-постановником на к / с «Ленфільм». Заслужений художник Росії (1997). Померла 2 лютого 2001

Фільмографія

Художник-постановник

  • 1991 - Молода Катерина (Великобританія / Канада / США / СРСР)
  • 1999 - Фараон (у циклі Міфи) (Росія)
  • 1984 - Милий, дорогий, коханий, єдиний (СРСР)
  • 1993 - Провінційний бенефіс (Росія)
  • 1989 - Воно (СРСР)
  • 1992 - Місячне світло (телефільм) (Росія)
  • 1983 - Пацани (СРСР)
  • 1987 - Одного разу збрехавши (СРСР)
  • 1988 - Пан оформлювач (СРСР)
  • 1986 - Лівша (СРСР)
  • 1995 - Agnus Dei ( Росія / Німеччина)
  • 1989 - Одруження Бальзамінова (телефільм) (СРСР)

Титри і заставки

  • 1967 - Женя, Женечка і «катюша»

Картинки до фільмів

  • 1967 - У вогні броду немає (СРСР )

Художник по костюмах

  • 1971 - Шельменко-денщик (СРСР)
  • 1975 - Полковник у відставці (СРСР)
  • 1993 - Провінційний бенефіс (Росія)
  • 1979 - Повернемося восени (СРСР)
  • 1975 - Зірка привабливого щастя (СРСР)
  • 1976 - Сентиментальний роман (СРСР)
  • 1978 - Ярославна, королева Франції (СРСР)
  • 1970 - Початок (СРСР)
  • 1999 - Фараон (у циклі Міфи) (Росія)
  • 1971 - Тінь (СРСР)
  • 1981 - Сільва (СРСР)
  • 1980 - нікудишня (СРСР)
  • 1979 - Дружина пішла (СРСР)
  • 1982 - Голос (СРСР)
  • 1971 - Міщани (СРСР)

Призи і нагороди

  • 1994 Номінант національної премії Російської Академії кінематографічних мистецтв -«Ніка»у номінації краща робота художника з костюмів «Провінційний бенефіс»
  • 1986 Конкурс професійних премій до / з Ленфільм і Ленінградського відділення СК. Премія імені Є. Є. Енея за кращу роботу художника «Лівша»
  • 1988 Номінант національної премії Російської Академії кінематографічних мистецтв -«Ніка»у номінації краща робота художника «Пан оформлювач» (СРСР)
  • 1993 Конкурс професійних премій до / з Ленфільм і Ленінградського відділення СК. Премія імені Є. Є. Енея за кращу роботу художника «Провінційний бенефіс»

Комментарии

Сайт: Википедия