Наши проекты:

Про знаменитості

Генріх Габай: біографія


Генріх Габай біографія, фото, розповіді - радянський режисер і сценарист
06 жовтня 1923 - 20 листопада 2003

радянський режисер і сценарист

Біографія

Генріх Габай - учасник Великої Вітчизняної війни, був бойовим льотчиком.

У 1951 році закінчив Всесоюзний інститут кінематографії (режисерський факультет, майстерня І. Савченка).

Працював на Одеській кіностудії (1950-ті роки) і Мосфільмі (1960-70-ті роки). У 1972 році емігрує до США. Після його від'їзду його фільми довго не показують. В кінці 1970-х років знімає фільм про російських емігрантів.

Дружина Г. С. Габая - Ганна Мартінсон, донька народного артиста РРФСР Сергія Олександровича Мартінсона.

Фільмографія

  • 1969 - Час щасливих знахідок - режисер і сценарист
  • 1956 - Початок невідомого століття - режисер і сценарист
  • 1959 - Зелений фургон
  • 1965 - Лебедєв проти Лебедєва
  • 1972 - Без трьох хвилин рівно
  • 1962 - 49 днів
  • 1956 - Капітан «Старої черепахи»
  • 1963 - Іменем революції

Комментарии

Сайт: Википедия