Наши проекты:

Про знаменитості

Бруно Ганц: біографія


Бруно Ганц біографія, фото, розповіді - швейцарський актор
День народження 22 березня 1941

швейцарський актор

Біографія

Бруно Ганц народився 22 березня 1941 р. у Цюріху, в сім'ї швейцарського робочого й італійки. Навчався в музично-театральному училищі в Цюріху. Вперше знявся в кіно у віці 19 років в 1960 році.

У 1962 році Ганц переїхав до Німеччини, де грав в численних фільмах і спектаклях. Серед режисерів, у фільмах яких знімався Бруно Ганц, такі майстри європейського кіно як Вім Вендерс, Ерік Ромер, Вернер Херцог, Фолькер Шльондорф.

Ганц став відомий широкій публіці в 1970-1980 роках, завдяки таким фільмам, як «Небо над Берліном» Віма Вендерса, в якому Ганц грає ангела. Великий успіх так само мали і пізні фільми з Ганцев в головній ролі: «Хліб і тюльпани» і «Бункер». У фільмі «Бункер» Ганц зіграв Адольфа Гітлера.

З 1996 року - власник Кільця Іффланда.

Ганц одружений, має сина. Живе у рідному місті Цюріху, а також у Венеції і Берліні.

Вибрана фільмографія

  • 1979 - Носферату: привид ночі /Nosferatu - Phantom der Nacht
  • 2003 - Лютер /Luther
  • 1992 - Наші останні дні /The Last Days Of Chez Nous
  • 2000 - Хліб і тюльпани /Pane e tulipani
  • 1977 - Американський друг /Der Amerikanische Freund
  • 1983 - У білому місті /Dans la ville blanche
  • 1993 - Так далеко, так близько! /In weiter Ferne, so nah!
  • 1980 - Справжня історія дами з камеліями /Vera Storia Della Signora Delle Camelie
  • 1981 - Фальшивка /Die F?lschung
  • 2004 - Бункер /Der Untergang
  • 1987 - Небо над Берліном /Himmel ?ber Berlin
  • 1991 - Діти природи / "B?rn n?tt?runnar"
  • 1976 - Маркіза О /Die Marquise von O ...

Додаткові факти

  • У культових французьких графічних романах трилогії «Нікополь» Енкі Білала один з центральних персонажів свідомо намальований автором з особою Бруно Ганц; кілька афіш фільмів Бруно Ганц зустрічаються в тексті трилогії.

Комментарии

Сайт: Википедия