Наши проекты:

Про знаменитості

Анастасія Володимирівна Журавльова: біографія


Анастасія Володимирівна Журавльова біографія, фото, розповіді - російський режисер, аніматор
День народження 30 листопада 1976

російський режисер, аніматор

Біографія

У 1994 році закінчила Гуманітарний ліцей в м. Обнінську, де займалася в шкільному гуртку «Фантазія»:

n

Ми там займалися незвичайними речами: робили вітражі, розфарбовували кераміку, малювали по тканині. Всі звідти. Без цього я не зробила б свій фільм.

n

Закінчила відділення «юдаїка» історико-філологічного факультету РДГУ (1994-1999). У 1999-2000 рр.. навчалася на курсах художників-мультиплікаторів при студії «Рись». У 2000-2001 рр.. працювала художником-фазовщіком на студіях «Москва-Борисфен-Лютес», «Крістмас Філмз», «ФАФ Інт.». У 2004-2005 рр.. вчилася лялькової анімації на студії «Стаєр» Гаррі Бардіна. Одночасно в ті ж 2004-2005 рр.. вчилася на відділенні режисури анімаційного кіно в Школі-студії «ШАР» при ВКСР (майстерня Ф. С. Хитрука, В. П. Колесникової, А. М. Деміна), де зняла дипломний анімаційний фільм «Обережно, двері відкриваються» (2005; режисер, сценарист, художник, аніматор).

Сергій Капков написав про цей фільм:

n

Звичайні гудзики, зібрані для зйомок усіма викладачами та студентами «Шара», розіграли побутові сценки у московському метро. Гудзики - люди, поїзд - чохол з блискавкою, статуї на «Площі Революції» - звичайні праски. Смішно, впізнавано, динамічно. Ось армійська гудзик із зіркою - накульгуючою ветеран. Його штовхнули, він упав, і під сирену з'являються два наперстки з носилками-шпильками. Ось група жовтих «вузькооких» гудзиків засліплює екран спалахами - це японці фотографують склепіння «Маяковський». А ось Він і Вона, помічають один одного на ескалаторі, і ми сприймаємо пробігла між ними іскорку ...

n

Сама Анастасія Журавльова так розповідала про задум фільму:

n

Я просто одного дня їхала в метро, ??дивилася на схему і раптом зрозуміла - це ж гудзики. Тут ще велика імпровізація була на ходу, щось було готове до початку зйомок, щось народжувалося на знімальному майданчику.

n

Як аніматор брала участь у фільмах «Гора самоцвітів» (2006) «Куйгорож» (2007). У 2008 році зняла анімаційний фільм «Гроші» (режисер, сценарист, художник-постановник).

Фільмографія

Режисер

  • 2005 - «Обережно, двері відкриваються»
  • 2008 - «Деньги»

Сценарист

  • 2005 - «Обережно, двері відкриваються»
  • 2008 - «Деньги»

Художник-постановник

  • 2008 - «Деньги»

Художник

  • 2005 - «Обережно, двері відкриваються»

Художник-фазовщік

  • 2000 - «Вампіри, лицарі, прибульці»
  • 2001 - «Три сонця»

Аниматор

  • 2007 - «Куйгорож»
  • 2005 - «Обережно, двері відкриваються»
  • 2006 - «Гора самоцвітів»

Призи та премії

  • 2006 - XIII конкурс студентських і дебютних фільмів «Свята Анна» - Перша премія, фільм «Обережно, двері відкриваються»
  • 2007 - II Міжнародний Стрітенський православний кінофестиваль «Зустріч» (Обнінськ) - Друге місце в номінації «Анімаційні фільми», фільм «Обережно, двері відкриваються»
  • 2006 - XIII Міжнародний фестиваль анімаційних фільмів «КРОК» - Диплом у категорії «Дипломна робота», приз глядацьких симпатій, фільм «Обережно, двері відкриваються»
  • 2006 - XI Відкритий російський фестиваль анімаційного кіно (Суздаль) - Приз за кращий дебют, особистий приз президента фестивалю Олександра Татарського, фільм «Обережно , двері відкриваються »

Комментарии

Сайт: Википедия