Наши проекты:

Про знаменитості

Реваз Костянтинович Інанішвілі: біографія


Реваз Костянтинович Інанішвілі біографія, фото, розповіді - великий письменник-новеліст, кіносценарист, есеїст

великий письменник-новеліст, кіносценарист, есеїст

Біографія

Народився в сім'ї службовця. 1956 закінчив факультет філології в Тбіліському державному університеті.

Початок літературної діяльності Реваза Інанішвілі відноситься до 1953. Основний мотив його творчості - запределная доброта ...

З 1966 року працював у кіностудії «Грузія-фільм» сценаристом.

Новели Реваза Інанішвілі написані на прекрасному грузинському літературній мові. Однією його фрази: «що живе в Сартічала стара Кікнадзе, ста десяти років від роду, з щирою гіркотою примовляла: Нещасний мене немає людини на світі, вже шістдесят років я стара ...» - вистачить для того, щоб сказати, який він майстер. Його новели переведені на безліч мов світу.

Фільмографія

Сценарії

  • 1975 - Чирики і Чікотела
  • 1968 - Тривога
  • 1968 - Нуца (новела у кіноальманаху «Давним-давно»)
  • 1967 - Косовиця (новела у кіноальманаху «Повернення усмішки»)
  • 1962 - Алавердоба (новела в кінозбірок «Два оповідання»)
  • 1973 - Родник
  • 1967 - Хтось спізнюється на автобус (новела у кіноальманаху «Повернення усмішки»)
  • 1976 - Древо бажання
  • 1974 - Ферма в горах (новела у кіноальманаху «В тіні рідних дерев»)
  • 1976 - Пастораль
  • 1985 - Світлячки
  • 1976 - Прийди в долину винограду
  • 1962 - На канікулах

Нагороди

Премія імені Шота Руставелі, 1977

Комментарии

Сайт: Википедия