Наши проекты:

Про знаменитості

Желько Йоксимович: біографія


Желько Йоксимович біографія, фото, розповіді - популярний сербський співак і композитор
День народження 20 квітня 1972

популярний сербський співак і композитор

Професійна життя

Першого успіху як інструменталіст Желько досяг в 1984 році, коли він у віці 12 років отримав премію як кращий європейський акордеоніст в Парижі. В даний час грає на 14 інструментах.

Визнання як композитор отримав на фестивалі «Бєлградська весна-93», де його пісня зайняла 3-е місце. У 1995 році на цьому ж фестивалі став володарем Другої премії журі за виконання пісні «Арія». Пісні, створені Йоксимович, перемагали на фестивалі «Београдско пролягти» в 1993, 1996 і 1997 роках. Як композитор і аранжувальник був відзначений на фестивалях в Югославії («Будва»), Македонії («Єврофест»), Білорусії («Слов'янський базар у Вітебську», «Золотий шлягер »).

У 1999 році Желько отримує дві найважливіші міжнародні премії - Гран-прі як виконавець «Золотого шлягера» на фестивалях в Білорусі (Могилів і Вітебськ) за пісню «Pesma sirena», за яку він також нагороджений призом Міжнародної організації ФІДОФ за музичну інтерпретацію та сучасне вираження етномотиви в естрадній музиці на фестивалі Середземноморської пісні «Пісня Медитеран» в Будві в липні 1998 року.

Крім поп-музики Желько пробує себе і в стилі фолк. Зокрема, його пісня «Zvone tambure» перемогла на фестивалі Златна Тамбуріца в Нові-Саде в 2000 році. Також Йоксимович був нагороджений як автор музики для вистав «Mandagora», «Ljubinko i Desanka», «Rob ljubavi», «Pesice» [найкраща п'єса 1999 року], «Nemam da platim necu da platim».

В кінці 2000 року його дебютний альбом стає самим продаваним альбомом студії «Сіті Рекордс», а пісні з цього альбому широко ротації на радіо і телебаченні. Після випуску альбому Желько отримує премію «Кращий виконавець року» на основі результатів опитувань теле-і радіостанцій, журналу «Світло», а також газети «Франкфуртські новини».

Його сингл «Ledja O Ledja» став дуже популярний в країнах колишньої Югославії в 2004 році. У тому ж році зайняв друге місце на конкурсі пісні Євробачення 2004 в Стамбулі з піснею «Lane moje», поступившись місцем учасниці з Україною Руслані. У 2006 році на Євробаченні в Афінах була представлена ??пісня Йоксимович «Lejla» у виконанні групи «Харі Мата Харі» з Боснії та Герцеговини, яка посіла третє місце. У 2008 році на Євробаченні від Сербії виступила Олена Томашевич з піснею «Оро», музика до якої також була написана ним. Йоксимович був обраний провідним Євробачення 2008 в Белграді разом з Йованна Янкович, ведучої телеканалу РТС.

Крім батьківщини, найбільшу популярність отримав у Македонії, Хорватії, Боснії та Герцеговині, Словенії, Угорщини.

Дискографія

Альбоми

  • 2001 -Rintam[City Records]
  • 2009 -Ljubavi[Minacord]
  • 2007 -The Platinum Collection[City Records]
  • 2008 -Beogradska Arena Live
  • 2002 -III, album[City Records]
  • 2006 -Ima ne?to u tom ?to me ne?e?[City Records]
  • 2005 -Ivkova slava, The Soundtrack(з Оленою Томашевич і Ніколою Кожо)
  • 2003 -The Best Of (najbolje pesme)[City Records]
  • 1999 -?eljko Joksimovi?[ City Records]

Сингли

  • 2007 -Devojka[Minacord]
  • 2004 -Le?a o le?a[City Records]
  • 2004 -Lane moje / Goodbye[Warner Music Group]
  • 2008 -Ono nase sto nekad bejase[Minacord]
  • 2007 -Nije do mene[Minacord]
  • 2004 -Lane moje[PGP RTS]
  • 2005 -I live my life for you[Automatik Records / Mascom records] (з Тамі Харіссоном)

Дуети

Комментарии

Сайт: Википедия