Наши проекты:

Про знаменитості

Володимир Павлович Касьянов: біографія


Володимир Павлович Касьянов біографія, фото, розповіді - російський радянський актор, сценарист, кінорежисер
25 липня 1883 - 24 листопада 1960

російський радянський актор, сценарист, кінорежисер

Біографія

Батько - військовий, з нащадків поселенців Нової Сербії. Мати - з німецьких колоністів (колонія Гросс-Лібенталь). На початку 20-ого століття виїхав до Сполучених Штатів Америки. Виступав у трупі П. Н. Орленева. Повернувшись до Росії незадовго до Першої Світової війни, зайнявся кінорежисурою. Поставив понад 30 кінокартин (багато за своїми сценаріями), в тому числі один з перших післяреволюційних фільмів. У ряді фільмів брав участь і як актор. Один з організаторів вітчизняної майстерні субтитрування.
NКінорежіссер Олександр Розумний у своїй книзі "У витоків ..." пише: "Це був на рідкість цікава людина, освічений, що багато побачив, блискучий оповідач. Він встиг на той час об'їхати майже всю Росію, жив у Західній Європі, Америці. Його біографія була, втім, типової для діяча театру старого, дореволюційного часу. Почавши свій акторський шлях в Одесі, в Драматичному театрі Товариства тверезості, Касьянов вже в 1905 році потрапив як здібний і яскравий художник у трупу знаменитого російського актора П. Орленева. [...] У кіно Володимир Павлович дебютував в якості сценариста під псевдонімом Віллі Над , потім активно знімався в перших російських фільмах. З 1910 року він перейшов на режисерську роботу і до революції поставив близько двадцяти п'яти картин. "

Фільмографія

1912:« Мороз по шкірі » ;
n1913 рік: «Заповіт матері», «Муза», «Рання могила», «Таємниця панського маєтку», «Нахлібник»;
n1914 рік: «Дівчина з підвалу», «Драма в кабаре футуристів № 13 »,« Як мало прожито »;
n1914 -1915 (?) рік:« Сонька Золота Ручка »(участь у створ. отд. сер.);
n1915 рік:« Гутаперчевий хлопчик », «Зараза», «Гравець», «Сьома заповідь»;
n1916 рік: «У лапах жовтого диявола», «Гріх хтивості», «Право дитини», «Фатальна жінка», «Смерть богів»;
n1917-1918 рік: «Де правда?», «Життя, переможена смертю», «Заїра» (спільно з Е. Еліровим; сам В. Касьянов цей фільм у своїй фільмографії, що знаходиться в особистому архіві режисера, не згадав), « Маленька Каді »(спільно з В. Висковського; В. Касьянов цей фільм так само не згадав),« понівечені душі »,« Кобра Капела »,« Хто винен? »,« Підпілля »(юбіл. фільм до 7 листопада 1918);
N1919 рік: «За червоний прапор» (юбіл. фільм до 23.02.1919), «Альошина дудка» (див. А. Розумний, "Біля витоків ...");
n1920 рік: «Кульгавий пан »,« Алеко Дундич »;
n1925 рік:« здувати сурми »;
n1926 рік:« Під владою адату »;
n1927 рік:« Леон Кутюр'є »;
n1928 рік : «Сьомий супутник»;
n1928-1929 рік: «Ті, які прозріли».

У 1932 році зняв перший радянський фільм для телебачення - «Обличчя міжнародного капіталізму».

Винаходи

Авторське свідоцтво в технології телевізійного субтитрування.

Цікаві факти

  • У дитинстві навчався музиці у В. П. Нежданова, свого родича, батька знаменитої оперної співачки А. В. Нежданової.
  • Правнучка, Поліна Касьянова, співачка і режисер.
  • Незважаючи на те, що вся сім'я поступово емігрувала з СРСР, а сам В. П. Касьянов вже в радянські роки був одружений на іноземці, Дагмар Шеблум (Dagmar Vilhelmina Sofia Sj?blom), не вступав у кім. партію і мав небезпечні в той час знайомства, репресований не був.

Комментарии

Сайт: Википедия