Наши проекты:

Про знаменитості

Кріс де Бург: біографія


Кріс де Бург біографія, фото, розповіді - ірландський музикант і композитор
День народження 15 жовтня 1948

ірландський музикант і композитор

Біографія

Крістофер Джон Девісон народився в Буенос-Айресі, Аргентина в сім'ї британського дипломата та ірландської секретарки. Кар'єра його батька мотала родину по всьому світу - Мальта, Нігерія, Заїр. У 12-річному віці сім'я повернулася додому, у містечко Томхаггард в графстві Уексфорд, Ірландія, де його батько купив замок Барги XII століття і переробив одне його крило в готель. Закінчивши Трініті Коледж в Дубліні, Кріс вирішив стати виконавцем пісень і взяв дівоче прізвище матері.

Найбільш відомою композицією Кріса де Бурга є Lady in Red (англ.) з альбому Into the Light (англ.). У цей альбом, випущений в 1986 році, включена також пісня «For Rosanna», присвячена дочці музиканта, яка народилася в 1984 році. Крім дочки, у Кріса є ще два сини.

Цікавий факт: пісня «Moonlight and Vodka» з альбому Man on the Line (англ.) про розвідника в Москві.

Пісні Кріса де Бурга звучали у фільмах «Артур 2», «Американський психопат» і «Викидайла». Всього в світі продано більше сорока мільйонів записів його пісень.

Кріс є пристрасним шанувальником футбольного клубу «Ліверпуль». Свого часу йому належала частина акцій клубу, однак, Том Хікс і Джордж Жиллет після викупу ними основного пакету акцій клубу у Девіда Мурса в 2007 році змусили інших акціонерів, у тому числі і Кріса де Бурга, продати їм всі залишалися цінні папери.

Сім

Дискографія

  • 1994 This Way Up
  • 1986 Into the Light (англ.)
  • 1999 Quiet Revolution
  • 2006 The Storyman
  • 1992 The Power Of Ten
  • 1992 Spark To a Flame
  • 2002 Timing Is Everything
  • 2008 Footsteps
  • 1988 Flying Colours
  • 1979 Crusader
  • 2004 The Road to Freedom
  • 1981 Best Moves (Збірник пісень)
  • 1982 The Getaway
  • 1995 Beautiful Dreams
  • 1984 Man on the Line (англ.)
  • 1997 The Love Songs (Збірник пісень)
  • 1975 Spanish Train And Others Stories
  • 1980 Eastern Wind
  • 1975 Far Beyond These Castle Walls
  • 2010 Moonfleet & Other Stories
  • 1977 At The End Of A Perfect Day

Комментарии

Сайт: Википедия