Наши проекты:

Про знаменитості

Бібі Андерссон: біографія


Бібі Андерссон біографія, фото, розповіді - шведська актриса
День народження 11 листопада 1935

шведська актриса

Біографія

Навчалася в Королівській драматичної театральній школі Й. Терсеруса, в школі при «драматі Театер». Працювала в театрі Мальме, керівником якого був Інгмар Бергман. У фільмі Бергмана «Усмішки літньої ночі» Андерссон виконала одну зі своїх перших ролей (маленький епізод). Здобула популярність після участі у фільмах Бергмана «Сьома печатка», «Сунична галявина», «Обличчя». Вона зіграла в 11 картинах режисера. Однією з найкращих ролей вважається роль медсестри Альми у фільмі «Персона» (1965).

Вона також знімалася у фільмах шведського режисера Вільгот Шеман - «Коханка» (1962), «Постіль для брата і сестри, 1782» (1966), «Я червонію» (1980). У 1970-х роках Андерсон зіграла в картинах радянських режисерів - Юрія Єгорова («Людина з іншої сторони», 1971) та Михайла Богина («Про любов», 1970).

Фільмографія

  • 1973 - Сцени з подружнього життя / Scener ur ett? ktenskap -Катаріна
  • 1979 - Жінка + жінка /Twee vrouwen
  • 1978 - Любов під питанням /L `amour en question
  • 1971 - Людина з іншого боку -Брітт Стагнеліус
  • < li>1983 - На очах /Exposed
  • 2002 - Еліна /Elina - Som om jag inte fanns
  • 1958 - У витоків життя /N? ra livet-Ердіс Петтерсон
  • 1957 - Сунична галявина /Smultronst? llet-Сара
  • 1971 - Дотик /Ber? ringen-Карін Вергерус
  • 1969 - Пристрасть /En passion-Ева Вергерус
  • 1960 - Око диявола /Dj? vulens? ga-Брітт-Марі
  • 1966 - Постіль для брата і сестри, 1782 /Syskonb? dd 1782-Шарлотта
  • 1966 - Персона /< i>Persona-Альма
  • 1981 - Я червонію /Jag rodnar
  • 1970 - Лист з Кремля /The Kremlin Letter-Еріка Відсталому
  • 1979 - Квінтет /Quintet
  • 2007 - Арн: Лицар-тамплієр /Arn - Tempelriddaren-мати Рікісса
  • 1976 - Блондинка /Blondy
  • 1957 - Сьома печатка /Det sjunde inseglet-Міа
  • 1964 - Не кажучи вже про всіх цих жінок /F? r att inte tala om alla dessa kvinnor-Гумлан
  • 1963 - Коханка /? lskarinnan-дівчина
  • 1955 - Усмішки літньої ночі /Sommarnattens leende-актриса
  • 1958 - Обличчя /Ansiktet-Сара

Комментарии

Сайт: Википедия