Наши проекты:

Про знаменитості

Умберто Ленці: біографія


Умберто Ленці біографія, фото, розповіді - італійський кінорежисер, який зняв велику кількість низькобюджетних картин в самх різноманітних жанрах, серед найбільш затребуваних з яких були спагетті-вестерн, poliziotteschi, Джалло і фільм жахів

італійський кінорежисер, який зняв велику кількість низькобюджетних картин в самх різноманітних жанрах, серед найбільш затребуваних з яких були спагетті-вестерн, poliziotteschi, Джалло і фільм жахів

Біографія

Умберто Ленці народився 6 серпня 1931 Маса Марітіму, Італія. Після закінчення школи Умберто спочатку вивчав юриспруденцію, а трохи пізніше захопився кінематографічним процесом і в 1956 році отримав диплом режисера. Працював письменником і кінокритиком. Потім був помічником редактора пригодницького журналу, керував різного роду аматорськими кінематографічними організаціями. Він також сам написав кілька пригодницьких романів.

Кар'єра в кіно

Однією з перших кінематографічних робіт Ленці стала картина Пістолети чорної відьми 1961 року, де він на запрошення виступив в якості помічника режисера і самостійно написав сценарій. В цей же виходить його режисерська робота - пригодницький фільм Пригоди Мері Рід. Надалі Ленці перемикається на військові фільми, а також спагетті-вестернів, серед яких, наприклад, були Остання людина для вбивства 1966 і Коммандос в пустелі 1967 років. У 1968 році Ленці звертається до фільму жахів і знімає свій перший Джалло Оргазмо з американською актрисою Керол Бейкер в головній ролі. Сюжетно фільм розповідає історію вдови Кетрін Вест, яка знайшла собі молоду людину, красеня Пітера. Але коли в їх відносинах з'являється сестра Пітера Єва, то Кетрін починає сумніватися в необхідності подальших відносин. Надалі Керол Бейер зніметься ще в декількох Джалло режисера - Така мила ... така збочена 1969 і Ніж для колки льоду 1972 років. У 1972 році також вийшов ще один Джалло - Сім закривавлених орхідей. У 1974 слід Спазм, а рік потому Дивись в обидва - історія про маніяка, що розгулюють у плащі і вбиває туристів. Після вбивства маніяк вирізає у своїх жертв очі.

У 80-х роках Ленці звертається до канібальські і зомбі-фільмів, знімаючи в 1980 році З'їдені живцем і Місто зомбі, а в 1981 жорстоку картину Канібали, що має в тому числі сцени кастрації. У 1987 році виходить неофіційний італійський сіквел картини Зловісні мерці 2 Будинок з привидами, а в 1989 Врата в пекло. У 1991 році Ленці повертається до зомбі-фільму і знімає картину Чорні демони, що оповідає про чорношкірих рабів, які повстали з мертвих, щоб помститися своїм експлуататорам-землевласникам. Однією з останніх робіт режисера стала кримінальна картина 1992 Хорнсбі і Родрігес - кримінальна зграя з Чарльзом Напье в головній ролі.

Фільмографія

  • 1972 - /Milano rovente
  • 1977 - /Il cinico, l'infame, il violento
  • 1968 - Пістолет для сотні могил /Una pistola per cento bare
  • 1976 - Рим повний насильства /Roma a mano armata
  • 1989 - /La casa delle anime erranti(ТБ)
  • 1965 - /A 008 operazione sterminio
  • 1982 - /La guerra del ferro - Ironmaster
  • 1964 - /I tre sergenti del Bengala
  • 1966 - /Un milione di dollari per sette assassini
  • 1979 - /Contro 4 bandiere
  • 1970 - Параноя /Paranoia
  • 1978 - Велика битва II /Il grande attacco
  • 1964 - Гладіатор Мессаліни /L'ultimo gladiatore
  • 1975 - /L'uomo della strada fa giustizia
  • 1979 - /Scusi, lei ? normale?
  • 1969 - Легіон проклятих /La legione dei dannati
  • 1967 - /Attentato ai tre grandi
  • 1962 - /L'invincibile cavaliere mascherato
  • 1975 - /Il giustiziere sfida la citt?
  • 1991 - Полювання за золотим скорпіоном /Caccia allo scorpione d'oro
  • 1989 - /Paura nel buio - Hitcher 2
  • 1965 - /La Montagna di luce
  • 1976 - /Napoli violenta
  • 1988 - Ласкаво просимо на канікули /Nightmare Beach - La spiaggia del terrore
  • 1986 - Міст у пекло /Un ponte per l'inferno
  • 1963 - /Sandokan, la tigre di Mompracem
  • 1976 - /Il trucido e lo sbirro
  • 1977 - /La banda del gobbo
  • 1966 - Кримінал /Kriminal
  • 1996 - /Sarajevo inferno di fuoco
  • 1964 - /Sandok, il Maciste della giungla
  • 1990 - Поліцейський під прицілом /Cop Target
  • 1985 - /I cinque del Condor
  • 1982 - /Incontro nell'ultimo paradiso
  • 1963 - Зорро проти Маціста /Zorro contro Maciste
  • 1982 - /Cicciabomba
  • 1964 - Пірати Малайзії /I pirati della Malesia
  • 1990 - /Detective Malone
  • 1989 - /La casa del sortilegio(ТБ)
  • 1972 - Людина з глибокої річки /Il paese del sesso selvaggio
  • 1982 - /Pierino la Peste alla riscossa
  • 1971 - Ідеальне місце для вбивства /Un posto ideale per uccidere
  • 1974 - Майже людина /Milano odia: la polizia non pu? sparare
  • 1979 - Від Корлеоне до Брукліна /Da Corleone a Brooklyn
  • 1987 - /Tempi di guerra
  • 1968 - /Tutto per tutto
  • 1965 - /Superseven chiama Cairo
  • 1966 - /Le spie amano i fiori

Комментарии

Сайт: Википедия