Наши проекты:

Про знаменитості

Малкольм Макдауелл: біографія


Малкольм Макдауелл біографія, фото, розповіді - англійський актор театру і кіно
День народження 13 червня 1943

англійський актор театру і кіно

Біографія

Малкольм Макдауелл народився 13 червня 1943 року в Лідсі у сім'ї бармена. В юності працював у пабі батька, потім - комівояжером. Після проходження курсів акторської майстерності грав у провінційних театрах. У 1964 році потрапив у трупу Королівського шекспірівського театру. З 1965 року працював на телебаченні. У 1968 році знявся у фільмі «Якщо» режисера Ліндсея Андерсона. Пізніше Макдауелл зіграв у його фільмі «О, щасливчик» (1973).

Справжню популярність актор знайшов в 1971 році після зйомок у "Механічний апельсин" Стенлі Кубрика, де він грав роль неповнолітнього садиста і гвалтівника Алекса. Після виходу цього фільму майже завжди Малкольму пропонували реалізовувати на екрані негативних персонажів: божевільного імператора Давнього Риму Гая Калігулу у фільмі Тінто Брасса, радянського серійного вбивцю часів перебудови, аналогічного Андрію Чикатило. Макдауелл навіть був запрошений на «Мосфільм» для зйомок у фільмі Карена Шахназарова "Царевбивця» в ролі царевбивці Юровського.

Наприкінці 1970-х і в 1980-х роках у кар'єрі Макдауелла настав спад, в основному він грав невеликі ролі. У 1982 році Макдауелл знявся у фільмі «Люди-кішки» режисера Пола Шредера. У 1990-х роках грав роль маршала Космічного флоту Землі Джеффрі Толуіна в FMV-роликах для ігор «Wing Commander III: Heart of the Tiger» (1993) і «Wing Commander IV: The Price of Freedom» (1995), разом з такими відомими акторами, як Джон Ріс-Девіс і Марк Хемілл. Відома його роль у телесеріалі «Лекс: Тінь Гіга» (1996).

У 2007-2008 роках озвучував роль Джона Генрі Едему, президента Анклаву в комп'ютерній грі Fallout 3. В даний час Макдауелл працює на американському телебаченні.

У 2009 році взяв участь у зйомках музичного кліпу на композицію Snuff американської групи Slipknot

Фільмографія

Кіно

  • 1994 - Зоряний шлях: Покоління /Star Trek: Generations- доктор Толіан Зоран
  • 1990 - Клас-1999 /Class Of 1999
  • 1995 - Танкістка /Tank Girl
  • 2002 - Обдурити всіх /I Spy-Арнольд Гундарс
  • 1988 - Захід /Sunset
  • 1997 - Гідросфера /The Deadly Wake-Філіп Джексон
  • 2001 - Цирульник /The Barber
  • 1975 - Королівський блиск /Royal Flash- капітан Гаррі Флешмен
  • 1968 - Якщо /If ...- Мік Тревіс
  • 1990 - В оці змії /In The Eye Of The Snake
  • 1970 - Силуети на пересіченій місцевості /Figures In A Landscape- Анселл
  • 1987 - Гість /Caller
  • 1971 - Заводний апельсин /A Clockwork Orange- Алекс
  • 2001 - Прибульці в Америці /Just Visiting
  • 1982 - Госпіталь «Британія» /Britannia Hospital
  • 1971 - Давним-давно завтра /The Raging Moon (Long Ago Tomorrow)
  • 1991 - Царевбивця /The Assassin of the Tsar- пацієнт Тимофєєв / комісар Юровський (Росія)
  • 1997 - Меч короля Артура /Kids Of The Round Table- Мерлін
  • 1976 - Аси в небі /Aces High- майор Джон Грешем
  • 1979 - Подорож у машині часу /Time After Time
  • 2009 - Ковток /Suck- Еді Ван Хелсінг
  • 2001 - Доріан Грей. Диявольський портрет / Dorian -Диявол / лорд Генрі
  • 1995 - зізнатися - смерть /Dangerous Indiscretion- Роджер Еверетт
  • 2010 - Відмінниця легкої поведінки /Easy A- директор Гіббонс
  • 2008 - Вольт /Bolt- озвучка
  • 1999 - 2000: момент апокаліпсису /Y2K
  • 2005 - Дзеркальні війни: Віддзеркалення перше /Mirror Wars: Reflection One(Росія)
  • 1990 - Місяць- 44 /Moon 44
  • 1987 - Тюремна біржа /Buy & Cell
  • 1998 - Садівник /The Gardener
  • 1982 - Люди-кішки /Cat People- Пол
  • 1979 - Перехід /The Passage- гауптштурмфюрер фон Берков
  • 1990 - Божевілля /Disturbed
  • 2010 - Книга Ілая /The Book of Eli
  • 2000 - Гангстер № 1 /Gangster No.1- Гангстер 55
  • 1983 - Блакитний грім /Blue Thunder
  • 1989 - Поцілунок Ізабель /Jezebel's Kiss
  • 1973 - О, щасливчик! /O Lucky Man!- Мік Тревіс
  • 1979 - Калігула /Caligula- Калігула
  • 2008 - Коко Шанель (фільм)
  • 2008 - Судний день /Doomsday- доктор Маркус Кейн
  • 2008 - Дельго /Delgo- озвучка
  • 2004 - Евіленко /Evilenko
  • 2009 - Хелловін 2 /Halloween II- Доктор Семюель Луміс
  • 1992 - Вітер з сходу /Vent D'Est- генерал Смисловского
  • 2007 - Хеллоуїн 2007 /Halloween- Доктор Семюель Луміс

Телебачення

  • 1982 - Мерлін і чарівний меч /Merlin And The Sword
  • 2007 - Війна і мир / «Війна і мир» - Князь Болконський
  • 1998 - Острів фантазій / Fantasy Island -Містер Рорк
  • 1994 - Часи серця /Seasons Of The Heart- Альфред МакГіннес
  • 2002 - запалює поглядом 2 /Firestarter 2: Rekindled
  • 1996 - LEXX 4.0: GIGA SHADOW -чернець Йоттскрі
  • 2000 - Піп (серія South Park) /Pip-типовий англієць
  • 2006-2008 - Герої / «Heroes» - Містер Ліндермана (Деніел)

Відеоігри

  • 2008 -Fallout 3- президент Анклаву Джон Генрі Едем
  • 2011 -Killzone 3- Гордон Шталь
  • 2008 -Command & Conquer: Red Alert 3 - Uprising- президент Європейського союзу
  • 1996 -Wing Commander Academy- комодор Джеффрі Толуін
  • 1995 -Wing Commander IV: The Price of Freedom- адмірал Джеффрі Толуін

Комментарии

Сайт: Википедия