Наши проекты:

Про знаменитості

Белла Маневич-Каплан: біографія


Белла Маневич-Каплан біографія, фото, розповіді - російська художниця, діяч кінематографа
04 листопада 1922 - 13 червня 2002

російська художниця, діяч кінематографа

Біографія

Берта Семенівна Каплан народилася в Києві 14 листопада 1922 року. У 1950 році закінчила ВДІК (за курсом Йосипа Шпінеля і Богородського). З 1950 року працювала на Ленфільмі. Дружина Ісака Каплана.

З 1969 року - Заслужений художник РРФСР, у 1998 році - лауреат премії Ніка.

Фільмографія

Художник-постановник

  • 1954 - Тіні
  • 1971 - Сім наречених єфрейтора Збруєва
  • 1983 - Унікум
  • 1966 - У місті С.
  • 1960 - Лагідна
  • 1971 - Червоний дипломат
  • 1956 - Старик Хоттабич
  • 1970 - Салют, Маріє!
  • 1972 - Здрастуй і прощай
  • 1961 - Горизонт
  • 1969 - Біле сонце пустелі
  • 1990 - Царське полювання
  • 1977 - Одруження
  • 2004 - Жіночий роман
  • 1995 - Зимова вишня - 3
  • 1979 - Відпустка у вересні
  • 1959 - Шинель
  • 1974 - Ксенія , кохана дружина Федора
  • 1964 - Зайчик
  • 1963 - День щастя
  • 1948 - Молода гвардія -асистент художника
  • 1981 - Пригоди Шерлока Холмса і доктора Ватсона: Собака Баскервілів
  • 1982 - Анюта
  • 1987 - Чаплініана
  • 1985 - Зимова вишня
  • 1998 - Квіти календули
  • 1955 - Незакінчена повість
  • 1958 - Дорогий мій чоловік
  • 1955 - Справа Румянцева
  • 1960 - Дама з собачкою
  • 1983 - Пригоди Шерлока Холмса і доктора Ватсона: Скарби Агри
  • 1975 - Старший син
  • 2000 - Спогади про Шерлока Холмса -художник по костюмах
  • 1966 - Три товстуни
  • 1985 - Вийти заміж за капітана

Комментарии

Сайт: Википедия