Наши проекты:

Про знаменитості

Жанна Моро: біографія


Жанна Моро біографія, фото, розповіді - французька актриса, співачка і режисер, отримала найбільше визнання у фільмах режисерів «нової хвилі»
День народження 23 січня 1928

французька актриса, співачка і режисер, отримала найбільше визнання у фільмах режисерів «нової хвилі»

Серед нагород Жанни Моро - приз Каннського кінофестивалю (1960, за фільм Пітера Брука «Сім днів, сім ночей»), «Золотий лев» Венеціанського фестивалю за внесок у розвиток кіно (1991) і аналогічна нагорода Європейської академії кіномистецтва (1997) , почесна «Золота пальмова гілка» у Каннах (2003), «Золотий ведмідь" Берлінського кінофестивалю (2005) і приз Станіславського на XXVII ММКФ (2005). Двічі, у 1975 і 1995 рр.., Вона очолювала журі Каннського фестивалю.

Біографія

Жанна Моро Народилась 23 січня 1928 р. в Парижі. Навчалася у Вищій національній консерваторії драматичного мистецтва. У 1947 р. вперше вийшла на сцену в рамках Авіньйонського театрального фестивалю, а через кілька місяців була зарахована в трупу Комеді Франсез, ставши наймолодшою ??актрисою легендарного театру за його трьохсотрічну історію.

Незважаючи на те, що вона була зайнята майже в усіх постановках, Моро нудьгувала умовностями і манірністю репертуарного театру і чотири роки по тому вирішила покинути Комеді Франсез. У кіно вона знімалася в малобюджетних трилерах. Молода актриса цуралася гриму, і серед режисерів утвердилася думка, що з її далеко не модельною зовнішністю їй не бути зіркою.

Все змінилося в 1957 р., коли у Моро зав'язався роман з режисером Луї Малем. Вона знялася у Маля в таких ключових стрічках, як «Ліфт на ешафот» і «Коханці», причому останній фільм викликав багато суперечок у зв'язку з відвертістю деяких сцен. Після успіху фільму у Венеції вона стає однією з найбільш затребуваних актрис шістдесятих років, приймає пропозиції зніматися у найбільших режисерів в історії кіно - Мікеланджело Антоніоні в «Ночі» (1961) і Луїса Бюнюелем в «Щоденнику покоївки» (1964).

Нову сторінку в кінокар'єрі Моро відкрило її співпраця з Франсуа Трюффо. На думку самої актриси, її краща акторська робота - фільм Трюффо «Жуль і Джим» (1961). Шість років по тому вона знову знялася у цього режисера, на цей раз в "хічкоківський" трилері «Наречена була в чорному» (1966). У цьому фільмі вона зіграла нещадну злочинницю. У наступні роки її можна було побачити у Бертрана Бліє в «Вальсуючих» (1974), у Люка Бессона в «Її звали Нікіта» (1990), у Віма Вендерса у «Коли настане кінець світу» (1991), у Антоніоні в «За хмарами »(1995), у Франсуа Озона у фільмі« Час прощання »(2005).

У 1983 році Жанна Моро очолювала журі тридцять третього Берлінського міжнародного кінофестивалю.

Вибрана фільмографія

Актриса

  • 1956 - Зарплата гріха /Le Salaire du p?ch?
  • 2007 - У кожного своє кіно /Chacun son cin?ma
  • 1955 - Бензоколонка /Gas -oil
  • 1990 - Експрес Альберто /Alberto Express
  • 1962 - Жуль і Джим /Jules et Jim
  • 1991 - Коли настане кінець світу /Jusqu'au bout du monde
  • 2007 - Розрив /D?sengagement
  • 1956 - До останнього /Jusqu'au dernier
  • 1962 - Процес /Le Proces
  • 1954 - Королева Марго /La Reine Margot
  • 1985 - Рятуйся, Лола /Sauve-toi, Lola
  • 1968 - Наречена була в чорному /La mari?e ?tait en noir
  • 1957 - Дивний пан Стів /L '?trange Monsieur Steve
  • 1949 - Остання любов /Dernier Amour
  • 1964 - Жовтий Ролс-Ройс /La Rolls-Royce jaune
  • 1957 - Три дні життя /Trois Jours ? vivre
  • 2003 - Березовий луг /La Petite prairie aux bouleaux
  • 1963 - Бананова шкірка /Peau de banane
  • 1991 - Перерваний крок лелеки /Le Pas suspendu de la cigogne
  • 1990 - Микита /Nikita
  • 1963 - Блукаючий вогник /Le Feu Follet
  • 1959 - Діалог кармеліток /Le Dialogue des Carm?lites
  • 1991 - Ганна Карамазофф-Анна Карамазова
  • 1961 - Жінка є жінка /Une Femme Est Une Femme
  • 1958 - Шах носильникові /?chec au porteur
  • 2008 - Одного разу ти зрозумієш /Plus tard tu comprendras
  • 1962 - Єва /Eva
  • 1975 - Спогади про Францію /Souvenirs d'en France
  • 1982 - Керель /Querelle
  • 1963 - Затока ангелів /La Baie des anges
  • 1995 - За хмарами /Par dela les nuages ??
  • 1995 - Сто і одна ніч Симона Синема /Les Cent et Une Nuits de Simon Cin?ma
  • 1965 - Північні дзвони (Фальстаф) /Falstaff (Campanadas a medianoche)
  • 1959 - 400 ударів /Les quatre cents coups
  • 1954 - альковних секрети /Secrets d'alc?ve
  • 1976 - Месьє Клейн /Monsieur Klein
  • 1964 - Поїзд / The Train
  • 1990 - загримована жінка /La Femme fard?e
  • 1996 - Власниця /La Propri?taire
  • 1964 - Щоденник покоївки /Le Journal D'Une Femme De Chambre
  • 1958 - Коханці /Les Amants
  • 1967 - Моряк з Гібралтару /Le Marin de Gibraltar
  • 1953 - Спальня старшокласниць /Le chemin de l'ecoliers/Dortoir des grandes
  • 1960 - 7 днів, 7 ночей /Moderato cantabile
  • 1955 - Месьє проблема /M'sieur la Caille
  • 1967 - Найдавніша професія у світі /Le Plus Vieux M?tier du monde
  • 1957 - Ліфт на ешафот /Ascenseur pour l '?chafaud
  • 1991 - Стара дама, що входить в море /La Vieille qui marchait dans la mer
  • 1976 - Останній магнат /The Last Tycoon/Le Dernier Nabab
  • 1959 - Небезпечні зв'язки-1960 /Dangerous Liaisons 1960
  • 1973 - Наталі Гранжьє /Nathalie Granger
  • 1993 - Чуже поле /A Foreign Field
  • 1958 - Спиною до стіні /Le Dos au mur
  • 1954 - Інтриганка /Les Intrigantes
  • 1968 - Безсмертна історія /The Immortal Story
  • 2005 - Час прощання /Le Temps qui reste
  • 1960 - П'ять тавровані жінок /Cinq femmes marqu?es
  • 1993 - Мене звати Віктор /Je m'appelle Victor
  • 1972 - Дорога Луїза /Ch?re Louise
  • 1965 - Віва, Марія! /Viva Maria!
  • 1971 - Маленький театр Жана Ренуара /Le Petit Th??tre de Jean Renoir
  • 1963 - Переможці /The Victors
  • 1966 - Мадемуазель /Mademoiselle
  • 1950 - Вбивства /Meurtres?
  • 1961 - Ніч /La notte
  • 2005 - Прокляті королі (серіал) Прокляті королі /Les Rois maudits
  • 1953 - Джульєтта /Julietta
  • 2009 - Обличчя /Visages
  • 1997 - Зачароване кохання /Un amour de sorci?re
  • 1973 - Вальсуючі /Les Valseuses
  • 1981 - Крайній Південь /Plein sud
  • 1954 - Не чіпай видобуток /Touchez Pas Au Grisbi
  • 1971 - Зворотний відлік /Comptes ? rebours
  • 1968 - Катерина Велика /Great Catherine
  • 1972 - Періодичну відсутність /Absences r?p?t?es
  • 1982 - Тисяча мільярдів доларів /Mille milliards de dollars
  • 1964 - Мата Харі /Mata Hari, agent H21Jean-Louis Richard

Режисер

  • 1978 - Дівчина-підліток /L'Adolescente

Комментарии

Сайт: Википедия