Наши проекты:

Про знаменитості

Френк Оз: біографія


Френк Оз біографія, фото, розповіді - більш відомий як Френк Оз
День народження 25 травня 1944

більш відомий як Френк Оз

Біографія

Народився 25 травня 1944 року в Херефорді, Англія. Коли йому було п'ять років, його батьки, актори лялькового театру, емігрували до США. На конвенції ляльководів в Каліфорнії Френк Оз познайомився з Джимом Хенсоном, і Хенсон був просто вражений здібностями Оза. Він практично відразу хотів найняти Френка, але довелося почекати, коли той закінчить школу. У 1963-му році Френк Оз приєднався до «Маппет-шоу» і з тих пір став одним з найвидатніших майстрів лялькової справи нашого часу. З деяких пір Оз пробує сили і у великій режисурі (фільм «Магазинчик жахів »).

Фільмографія

Режисер

  • 2004 -« Степфордські дружини » /The Stepford Wives
  • 1999 - «Кльовий хлопець» /Bowfinger
  • 2007 - «Смерть на похоронах» /Death at a Funeral
  • 2001 - «Ведмежатник» /The Score
  • 1995 - «Індіанець у шафі» /The Indian in the Cupboard
  • 1997 - «Вхід і вихід (Туди-сюди)» /In & Out
  • 1986 - «Лавка жахів »/Little Shop of Horrors
  • 1988 -« Брудні шахраї (Відчайдушні негідники, Відчайдушні шахраї) »/Dirty Rotten Scoundrels
  • 1991 - "А як же Боб? (Що там з Бобом?) »/What About Bob?
  • 1992 -« Господиня дому »/HouseSitter
  • 1984 - «Маппети завойовують Манхеттен» /The Muppets Take Manhattan
  • 1983 - «Темний кристал» /The Dark Crystal

Актор

  • 2002 - «Зоряні війни. Епізод II - Атака клонів »/Star Wars: Episode II - Attack of the Clones(голос Йоди)
  • 1999 -« Зоряні війни: Епізод I - Прихована загроза »/Star Wars: Episode I - The Phantom Menace(голос Йоди)
  • 1992 - «Невинна кров (Кров невинних)» /Innocent Blood
  • 1998 - «Брати Блюз 2000» /Blues Brothers 2000
  • 2005 - «Зоряні війни. Епізод III - Помста ситхів »/Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith(голос Йоди)
  • 1983 -« Зоряні війни. Епізод VI - Повернення джедая »/Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi(голос Йоди)
  • 1980 - «Брати Блюз» /Blues Brothers
  • 2001 - «Корпорація монстрів» /Monsters, Inc(голос)
  • 1985 - «Шпигуни, як ми» /Spies Like Us
  • 1981 - «Американський перевертень у Лондоні» /An American Werewolf in London(голос)
  • 1980 - «Зоряні війни. Епізод V - Імперія завдає удару у відповідь »/Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back(голос Йоди)
  • 2005 -« Затура »/Zathura: A Space Adventure(голос)

Комментарии

Сайт: Википедия