Наши проекты:

Про знаменитості

П'єр Паоло Пазоліні: биография


У 2008 році, у Вільному марксистському Видавництві, вийшла брошура« "Компартія - молоді! " Вірш 1968 року і дискусія про нього »в якій крім самого вірша, представлені матеріали, що відображають як думку критиків, так і думка самого Пазоліні та його прихильників.

Вбивство

П'єр Паоло Пазоліні був убитий 2 листопада 1975 року в Остії біля Риму. Його тіло було знайдено вранці в калюжі крові. У нього було переламано 10 ребер, розчавлене серце, розбита щелепа, зламана ліва рука і наполовину вирвані вуха. За його трупу кілька разів проїхала машина. 17-річний Піно Пелозі (Pino Pelosi) був заарештований і засуджений за вбивство, але 7 травня 2005 року він відмовився від свого добровільного визнання у вбивстві, і розслідування було відновлено. У злочині брали участь відразу чотири вбивці, а не один Пелозі. За даними журналу Oggi, крім Пелозі у вбивстві Пазоліні брали участь ще два підлітки, брати Франка і Джузеппе Борселіно, померлі згодом від СНІДу. Особистість четвертого зловмисника не встановлена. Це злочин (поряд зі справою Вільми Монтес) продовжує залишатися однією з найбільших нерозкритих таємниць Італії XX століття.

Фільмографія

Художні фільми

  • 1974 - Квітка тисячі однієї ночі /Il fiore delle mille e una notte
  • 1969 - Свинарник /Porcile
  • 1966 - Птахи великі і малі /Uccellacci e uccellini
  • 1961 - Аккатоне /Accattone
  • 1962 - Мама Рома /Mamma Roma
  • 1964 - Євангеліє від Матвія /Il Vangelo secondo Matteo
  • 1968 - Теорема /Teorema
  • 1972 - Кентерберійські розповіді /Racconti di Canterbury
  • 1967 - Цар Едіп /Edipo re
  • 1969 - Медея /Medea
  • 1971 - Декамерон /Il Decameron
  • 1975 - Сало, або 120 днів Содому /Sal? o le 120 giornate di Sodoma

Епізоди у кіноальманаху

  • 1963 - РоГоПаГ /Ro.Go.Pa.G.(епізод «Овечий сир» /«La Ricotta»)
  • 1969 - Любов і гнів /Amore e rabbia(епізод «Історія з паперовим квіткою» /«La sequenza del fiore di carta»)
  • 1967 - Відьми /Le Streghe(епізод «Земля, побачена з місяця» /«La terra vista dalla luna»)
  • 1968 - Каприз по-італійськи /Capriccio all'italiana(епізод «Що за хмари?» /«Che cosa sono le nuvole?»)

Документальні

  • 1965 - Вибір натури в Палестині для «Євангелія від Матвія» /Sopraluoghi in Palestina per il vangelo secondo Matteo
  • 1965 -Comizi d'amore
  • 1965 -Il Padre selvaggio
  • 1968 - Нотатки до фільму про Індію /Appunti per un film sull'India(телевізійний)
  • 1972 - 12 грудня /12 dicembre
  • 1970 - Нотатки в пошуках африканського Ореста /Appunti per un'Orestiade africana
  • 1963 - Гнів /La Rabbia(перша частина)
  • 1964 - Стіни Сани /Le mura di Sana
  • 1970 - Начерки роману про нечистотах /Appunti per un romanzo dell'immondeza

Актори, що знімалися у Пазоліні

Бібліографія

  • «Майже заповіт. Три тексту 1975 року », Вільне Марксистське видавництво, 2007 р.
  • « Теорема », Ладомир, 2000 р. ISBN 5-86218-375-2
  • « Листи. 1940-54 »
  • вподобань. Вірші. Москва, «Молода гвардія», 1984 р.
  • «Жорстоке життя» (Una Via Violenta) (роман)
  • «Петрол» (роман)
  • « "Компартія - молоді!" Вірші 1968 року і дискусія про нього »Вільне Марксистське видавництво, 2008 р. ISBN 978-5-98063-010-2
  • « П'єр Паоло Пазоліні: Вірші »(двомовне англо-італійське видання 1996 року)
  • «Шпана» (Ragazzi di vita), Дієслово, 2006 р. ISBN 5-87532-066-4
Сайт: Википедия