Наши проекты:

Про знаменитості

Борис Свєтлов: біографія


Борис Свєтлов біографія, фото, розповіді - російський і радянський режисер ігрового і документального кіно, сценарист, актор кіно і театру
-

російський і радянський режисер ігрового і документального кіно, сценарист, актор кіно і театру

Біографія

Борис Свєтлов народився в 1880 році в Оренбурзі. Навчався у Лазаревському інституті східних мов.

У 1910-1912 роках Свєтлов був актором різних театрів, а в 1912-1919 роках актором і режисером приватних кінофірм Р. Перського, А. Дранкова, «Фільму» міста Баку, Г. Лібкена в Ярославлі. За період 1916-1917 років Борис Миколайович зняв більше тридцяти фільмів. В основному це були комедії-фарси, детективи або вульгарні драми. Як актор Свєтлов часто знімався разом з Сергієм Сокольским, відомим куплетистів-сатириком. Популярність акторові принесла роль Масальського у картині «Сонька Золота Ручка».

У 1920-х роках Свєтлов став режисером Александрінського театру. У 1921 році він організував кінотехнікум в Петрограді, а, починаючи з 1930 року, керував постановками московського «Мюзік-холу».

Фільмографія

Режисер

  • 1916 - Любов без черевиків
  • 1917 - Бабуся російської революції
  • 1916 - Аршин Мал-Алан
  • 1926 - Чужі
  • 1922 - Частка ти російська, доленька жіноча (короткометражний)
  • 1917 - Падаючого - штовхни
  • 1919 - До світлого царства III Інтернаціоналу
  • 1916 - За годину до смерті
  • 1916 - Князь Демір Булат
  • 1919 - Все під рушницю (короткометражний)
  • 1916 - У царстві нафти і мільйонів
  • 1917 - Таємниці охранки
  • 1921 - Лісові брати
  • 1918 - Ваші пальці пахнуть ладаном
  • 1916 - Як дружини роблять чоловікам кар'єру
  • 1925 - Подорож трудових копійок (документальний)
  • 1917 - Історія одного приниження
  • 1919 - Борці за світле царство III Інтернаціоналу
  • 1926 - Кар'єра Спірька Шпандиря

Сценарист

  • 1919 - Все під рушницю (короткометражний)
  • 1925 - Повінь

Актор

  • 1916 - Як дружини роблять чоловікам кар'єру
  • 1914 - Сонька золота ручка
  • 1915 - Є жінки світлі, прекрасні ...

Комментарии

Сайт: Википедия