Наши проекты:

Про знаменитості

Байя Малі Кнінджа: біографія


Байя Малі Кнінджа біографія, фото, розповіді - справжнє ім'я - Мірко Пайчін
День народження 13 жовтня 1966

справжнє ім'я - Мірко Пайчін

Найчастіше його творчість відносять до т.з. турбофолку, але сам по собі цей виконавець є великим критиком цього жанру музики. Він є двоюрідним братом сербської співачки Ксенії Пайчін.

Біографія

Мірко народився 13 жовтня 1966 в селі Губин, неподалік від міста Лівні, Боснія і Герцеговина (в ті часи ще Югославія). Крім своєї рідної сербської, він володіє російською та англійською мовами.

Свою першу пісню "Нема раја без роднога краја" (Ні раю без рідного краю) він написав, перебуваючи в будинку четніческого воєводи Момчило Джуіча. Свій перший успіх і симпатію серед сербської публіки він здобув завдяки своєму хіту військових часів початку 90-х "Bpaті се Војводо" ("Вернись, Воєвода"), яка присвячена саме Момчило Джуічу, пісня-заклик повернутися в Сербську Країну і захистити сербський народ .

Мірко не раз заявляв, що він ніколи в своєму житті не відвідає Хорватію, пам'ятаючи, що свого часу усташі спалили його будинок і зрівняли із землею кладовищі, де покоїлися його предки.

Майже за двадцять років естрадної кар'єри Мірко випустив більше двадцяти альбомів (включаючи спільні роботи з групою "Брати з Динари ").

У наші дні Мірко живе в Белграді, з дружиною, сином і трьома дочками, активно продовжуючи свою творчість.

Популярність

Байя Малі Кнінджа - найбільш популярний співак у Республіці Сербській (сербське держава всередині Боснії і Герцеговини). Його альбоми розійшлися мільйонними копіями в Республіці Сербській, Сербії і по всьому світу, де є численна сербська діаспора (в т.ч. Канада, Австралія).

Авторська діяльність

"Байя Малі Кнінджа "став автором текстів для пісень багатьох інших виконавців, таких як" Јандріно Јато "," Синовит Мањаче "," Звуці Тромеђе "," Пjеваj Србijo "і" Српски Талібаном ".

Дискографія

  • 1997: Чи не дірајте њега
  • 1995: Іграју се деліје
  • 1994: Рат і світ
  • 1998: Повратак у будућност
  • 1993: Жівјеће овај народ
  • 1995: Йдемо даље
  • 2000: Заљубљен і млад
  • 2007: Глуві Барут
  • 1994: Још се нішта не зна
  • 2006: За ким дзвонить дзвін
  • 1991: Не дам Крајіне
  • 1992: Стан

    Комментарии

    Сайт: Википедия