Наши проекты:

Про знаменитості

Ісус: биография


Обрізання і Стрітення Ісуса

Згідно з Євангелієм від Луки, по старозавітній традиції, на восьмий день від народження Немовляти обрізали і дали Йому ім'я Ісус, наречене Ангелом перш зачаття Його в утробі. 40-денний немовля Ісус був принесений батьками в Єрусалимський Храм для здійснення обряду жертвопринесення дві горлиці або двоє голубенят, «знаменують, що кожен первісток-немовля чоловічої статі присвячується Господу» (Лк.2 :22-24 ). Назустріч вийшов старець на ім'я Симеон, зустрів Марію та Йосипа з немовлям Ісусом на руках, звернувся до них з пророчими словами «і сказав Марії, Його матері: Ось призначений Цей багатьом на падіння і на повстання багатьох в Ізраїлі і на знак сперечання , - і Тобі Самою зброя пройде душу, - щоб відкрились думки сердець багатьох!»(Лк.2 :34-35).

Після того, як Симеон Богоприємець виголосив благословення, що знаходилася при храмі стариця Ганна, «дочка Фануїлова, від коліна Асирового, глибокої старості, проживши з чоловіком від дівування свого сім років»(Лк.2: 36), також«Бога славила та говорила про Нього всім, хто визволення Єрусалиму»(Лк.2: 38).

Хрещення

Згідно з євангельським оповіданням, приблизно в 30-річному віці (Лк.3: 23) Ісус вийшов на суспільне служіння, яке почав з прийняття хрещення від Івана Хрестителя на річці Йордан. Коли до Івана, багато проповідував про швидке пришестя Месії, прийшов Ісус, то здивований Іван: «Мені треба хреститися від Тебе, і чи Тобі йти до мене?». На це Ісус відповів, що «годиться нам виповнити усю правду» і прийняв хрещення від Івана. Під час хрещення «розкрилося небо, і Дух Святий злинув на Нього в тілесному вигляді, як голуб, і голос із небес, мовив: Ти Син Мій Улюблений, що Його Я вподобав!» (Лк.3 :21-22).

Після свого хрещення (Марк у своєму Євангелії ставить акцент, що це відбулося відразу після хрещення) Ісус Христос, ведений Духом, пішов у пустелю, щоб на самоті, молитві і пості підготуватися до виконання місії, з якою прийшов на землю. Після закінчення сорока днів Ісус «диявол Його спокушав, і нічого не їв в ці дні, а коли закінчились вони вкінці зголоднів» (Лк.4: 2). Тоді до Ісуса приступив диявол і трьома стихіями спробував спокусити на гріх, як будь-якої людини. Витримавши всі спокуси диявола, Ісус приступив до своєї проповіді та суспільного служіння.

Проповідь

Ісус виступив з проповіддю про покаяння перед особою настання Царства Божого (Мф.4: 13). Ісус почав навчати, що Синові Божому належить жорстоко постраждати і померти на хресті, і що Його жертва - є їжа, необхідна всім для вічного життя. Крім того, Христос підтвердив і розширив закон Мойсея: зажадав від всіх, перш за все, усім єством своїм любити Бога (в постійному покаянні (Лк.15 :1-32, Лк.18 :10-14)); потім любити ближніх своїх ( всіх людей) як самого себе (у справах милосердя (Мф.25 :31-46)), і, нарешті, любити себе як творіння Боже і Його образ (за допомогою причащання (Ін.6 :48-58)). При цьому не любити світу і всього, що в світі (тобто надмірно не прив'язуватися до цінностей матеріального світу) і «не боятися, хто тіло вбиває, а душі вбити не може» (Мф.10: 28).

Незважаючи на те, що центром проповіді Христа був священне місто Єрусалим, Він найдовше зі своєю проповіддю подорожував по Галілеї, де Його приймали більш радісно. Також Ісус проходив і по Самарії, Десятимістя, бував у межах Тиру та Сидону.